Bereiding
Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Maak ‘ns deze crunchy worstspiesjes met cocktailsaus waarbij je stukjes brood tussen de worstjes prikt om een knapperig effect te krijgen.
- Snijd de ciabatta in repen die ongeveer even groot en dik zijn als de worstjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de olijfolie en besprenkel de ciabatta met de knoflookolie.
- Leg 5 repen brood en 3 worstjes om en om naast elkaar. Rijg ze aan elkaar met 2 satéprikkers. Herhaal met de overige worstjes en broodrepen.
- Roer de tomatenpuree los met de sherry en meng door de mayonaise. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper.
- Gril de worstspiesen 2-3 minuten per zijde op de barbecue. Snijd het brood en de worstjes tussen de 2 prikkers doormidden. Serveer de spiesen met de cocktailsaus. Lekker met tomatensalade en gesnipperde uitjes.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie