![Curry-krabpaté met frisse salade](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2022/11/PottedCrab_1925-scaled.jpg)
Curry-krabpaté met frisse salade
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verhit de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en bak er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de gember, het komijn- en het mosterdzaad toe en bak nog ca. 1 minuut. Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg dan het krabvlees en de mayonaise toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het geheel in 4 kleine ramekins en druk aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur en voeg de kurkuma, de garam masala en een snufje zout toe. Verdeel de gesmolten boter over de ramekins. Laat de ramekins afkoelen en zet in de koelkast tot de boter goed is opgesteven. Serveer dezelfde dag of bewaar de ramekins tot ca. 3 dagen in de koelkast.
Meng voor de salade de yoghurt, het citroensap, het currypoeder en wat zout en peper. Voeg de sla, de rozijnen, de appel en de koriander toe en meng goed door elkaar.
Serveer de curry-krabpaté met de salade en wat knapperig brood of crackers.