Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
dropijs

Laurierdropijs

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de laurierdrop fijn in een koffiemolen of keukenmachine.

  2. Verhit de melk met de suiker en de gemalen laurierdrop al roerend op laag vuur tot de laurierdrop en de suiker gesmolten zijn. Breng daarbij de melk niet aan de kook. Zet het vuur uit en laat het mengsel zo snel mogelijk afkoelen.*

  3.  Zeef het mengsel, voeg de slagroom toe en roer goed door elkaar. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.

Foto’s: Eddy Haitjema  Receptuur: Emil Rooijackers  Styling: Femke van Waveren  Foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!