Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
dropijs

Laurierdropijs

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Maal de laurierdrop fijn in een koffiemolen of keukenmachine.

  2. Verhit de melk met de suiker en de gemalen laurierdrop al roerend op laag vuur tot de laurierdrop en de suiker gesmolten zijn. Breng daarbij de melk niet aan de kook. Zet het vuur uit en laat het mengsel zo snel mogelijk afkoelen.*

  3. Ā Zeef het mengsel, voeg de slagroom toe en roer goed door elkaar. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.

Foto’s: Eddy HaitjemaĀ  Receptuur: Emil RooijackersĀ  Styling: Femke van WaverenĀ  Foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)