Eend met gember, knoflook en courgettelinten
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd met een scherp mes de huid van de eendenborstfilets kruislings in. Leg de eendenborstfilets op de huidkant in een droge pan met antiaanbaklaag en bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Neem de eendenborst uit de pan.
Schil de gember en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peper in ringetjes. Was de courgette en snijd of schaaf hem in dunne linten. Fruit de gember, de knoflook en de rode peper in het eendenvet.
Snijd de eendenborstfilet in dunne plakken en voeg de plakken samen met de courgette toe aan de gember, de knoflook en de rode peper. Bak het geheel ca. 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de chilisaus.
Giet de rijst af en laat hem even droogstomen. Serveer de rijst met de eend en de courgette.