Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Eend met gember, knoflook en courgettelinten

Eend met gember, knoflook en courgettelinten

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd met een scherp mes de huid van de eendenborstfilets kruislings in. Leg de eendenborstfilets op de huidkant in een droge pan met antiaanbaklaag en bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Neem de eendenborst uit de pan.

  2. Schil de gember en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peper in ringetjes. Was de courgette en snijd of schaaf hem in dunne linten. Fruit de gember, de knoflook en de rode peper in het eendenvet.

  3. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakken en voeg de plakken samen met de courgette toe aan de gember, de knoflook en de rode peper. Bak het geheel ca. 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de chilisaus.

  4. Giet de rijst af en laat hem even droogstomen. Serveer de rijst met de eend en de courgette.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)