Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wintergerechten

Eendenborst met laurier en amandelen

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Snijd de huid van de eendenborstfilets ca. 4 keer in en steek laurierblaadjes onder de huid. Verhit een pan en bak er de eendenborstfilets ca. 6 minuten op de huidkant in. Draai de filets om en bak nog ca. 2 minuten. Leg de filets op een schaal ca. 10 minuten in de oven.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schrap de wortel en snijd hem in repen. Halveer de lente-uien in de lengte en snijd ze in stukken. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de wortel en de lente-ui ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met de wortel en lente-ui en breng op smaak met de oestersaus.

  4. Neem het vlees uit de oven en laat het even rusten. Verdeel het pasta-groentenmengsel over borden. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de borden. Garneer et de geroosterde amandelen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)