Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Snijd de huid van de eendenborstfilets ca. 4 keer in en steek laurierblaadjes onder de huid. Verhit een pan en bak er de eendenborstfilets ca. 6 minuten op de huidkant in. Draai de filets om en bak nog ca. 2 minuten. Leg de filets op een schaal ca. 10 minuten in de oven.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schrap de wortel en snijd hem in repen. Halveer de lente-uien in de lengte en snijd ze in stukken. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de wortel en de lente-ui ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met de wortel en lente-ui en breng op smaak met de oestersaus.
- Neem het vlees uit de oven en laat het even rusten. Verdeel het pasta-groentenmengsel over borden. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de borden. Garneer et de geroosterde amandelen.
Foto’s: foodies