Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
‘Egg-hopper’ met kokossambal

‘Egg-hopper’ met kokossambal

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voeg voor de opstaande rand in de pan eventueel wat extra rijstbloem toe om het beslag dikker te maken.

Bereiding

  1. Meng de gist met 100 ml kokosmelk en de suiker. Laat het mengsel ca. 30 minuten staan tot het begint te schuimen. Voeg de overige kokosmelk en 100 ml warm water toe.

  2. Doe de rijstbloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng beetje bij beetje door de bloem tot je een dun beslag hebt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal een nacht rusten op kamertemperatuur.

  3. Maal voor de kokossambal de groene peper, de chilipoeder, de sjalotjes en de bonitovlokken in een blender tot een fijn mengsel. Meng in een kom met de geraspte kokos, een snufje zwarte peper en het limoensap. Dek de kom af en zet opzij.

  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een snufje zout toe aan het beslag en giet er eventueel wat water bij wanneer het beslag te dik is. Verhit 1 el kokosolie in de pan en draai de pan rond om de olie te verspreiden.

  5. Schep een soeplepel vol beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag over de pan te verdelen. Blijf voortdurend draaien tot het beslag een opstaande rand vormt tegen de randen van de pan.

  6. Breek, zodra de randen gaar beginnen te worden, een ei in het midden van de pannenkoek en dek de pan af. Bak 3-4 minuten tot het eigeel is gestold.

  7. Schep de pannenkoek voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Herhaal met de overige olie, beslag en eieren. Serveer met de sambal en chilisaus.

Per portie: 438 kcal | 30 g koolhydraten | 11 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)