Bereiding

  1. Meng de gist met 100 ml kokosmelk en de suiker. Laat het mengsel ca. 30 minuten staan tot het begint te schuimen. Voeg de overige kokosmelk en 100 ml warm water toe.
  2. Doe de rijstbloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng beetje bij beetje door de bloem tot je een dun beslag hebt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal een nacht rusten op kamertemperatuur.
  3. Maal voor de kokossambal de groene peper, de chilipoeder, de sjalotjes en de bonitovlokken in een blender tot een fijn mengsel. Meng in een kom met de geraspte kokos, een snufje zwarte peper en het limoensap. Dek de kom af en zet opzij.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een snufje zout toe aan het beslag en giet er eventueel wat water bij wanneer het beslag te dik is. Verhit 1 el kokosolie in de pan en draai de pan rond om de olie te verspreiden.
  5. Schep een soeplepel vol beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag over de pan te verdelen. Blijf voortdurend draaien tot het beslag een opstaande rand vormt tegen de randen van de pan.
  6. Breek, zodra de randen gaar beginnen te worden, een ei in het midden van de pannenkoek en dek de pan af. Bak 3-4 minuten tot het eigeel is gestold.
  7. Schep de pannenkoek voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Herhaal met de overige olie, beslag en eieren. Serveer met de sambal en chilisaus.

*Bonitovlokken zijn de schaafsels van gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijn. Je kunt het kopen bij de toko.

Een hopper is een Sri Lankaanse pannenkoek met ei die zijn typische vorm krijgt in een ‘hopper’, een mini-wok.

Per portie: ca. 438 kcal 11 g eiwit
29 g vet 30 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson