Bereiding

Escabeche is een bekend gerecht in zuidelijke keukens. Voor het gerecht wordt vis eerst gebakken of gepocheerd en daarna gemarineerd in zuur. Je maakt het gerecht een dag van tevoren en je eet het koud. Erg handig als je op een drukke dag toch lekker wilt eten en je de avond ervoor wat tijd hebt.

  1. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in dunne reepjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  2. Verwijder zorgvuldig alle graatjes uit de makreel. Wentel de makreelfilets door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets op de huidkant goudbruin. Bestrooi de filets met zout en peper en draai de filets om. Neem de filets uit de pan en leg ze in een schaal.
  3. Fruit de ui, de knoflook en de peper ca. 2 minuten in de pan. Voeg de tijm, de sherry en de sherryazijn toe en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en roer de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Giet het warme mengsel over de makreelfilets. Laat het geheel minimaal 12 uur in de koelkast marineren. Serveer de escabeche koud met salade en brood.