Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Eton mess trifle met rabarber

Eton mess trifle met rabarber

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel! Dit serveren we 'm chique in een glaasje en maken we er een ware trifle van.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel! Dit serveren we 'm chique in een glaasje en maken we er een ware trifle van.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (hetelucht: 180°C / elektrisch: 160°C). Doe de rabarber in een ovenschaal en strooi er de kristalsuiker overheen. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 10-15 minuten in de oven tot de rabarber zacht is.

  2. Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract lobbig.

  3. Verdeel over 6 glazen in laagjes de slagroom, de rabarber, de meringuestukjes en de vla. Besprenkel met het rabarbersap uit de ovenschaal en serveer.

Per portie: 403 kcal | 33 g koolhydraten | 3 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Amanda James Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!