Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
esze

Ezme: pittige Cypriotische dip

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Ezme is een pittige dipsaus uit het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt met fijngemalen groenten en pepers, en smaakt heerlijk bij mezze.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de dressing

Voor de ezme

Ezme is een pittige dipsaus uit het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt met fijngemalen groenten en pepers, en smaakt heerlijk bij mezze.

Bereiding

  1. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij terwijl je de ezme maakt.

  2. Voeg voor de ezme de cherrytomaten toe aan de kom met dressing en roer ze erdoor. Ga vervolgens met je mes nogmaals over de fijngesneden komkommer, ui, tomaten, groene peper en peterselie tot ze superfijn zijn. Voeg deze groenten toe aan de kom en roer goed door elkaar. Proef en pas de smaak aan met wat extra zout of citroensap als het nodig is. Meng de ezme met de dressing.

Per portie: 180 kcal | 6 g koolhydraten | 2 g eiwit | 16 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)