Fairtrade (h)eerlijke ijskoffie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng 300 ml koffie met de suiker aan de kook en kook in tot de koffie stroperig is. Neem van het vuur en laat de siroop helemaal afkoelen.
Zet het ijs ca. 20 minuten in de koelkast om het zacht te laten worden. Smelt de chocolade met 1 el slagroom. Giet het chocolademengsel in een spuitzakje en knip er een klein hoekje af. Versier de binnenkant van 4 grote, koele wijnglazen met de chocoladesaus door de chocola tegen de wand van het glas te spuiten en tegelijkertijd de steel van het glas tussen duim en wijsvinger snel rond te draaien.
Schep het ijs met de koffiesiroop en de slagroom in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Verdeel de overige koffie over de glazen. Schenk dan de ijskoffie in de glazen en serveer direct. Garneer eventueel met geraspte chocolade.