Bereiding

Koffiebranderij J.J. Darboven brandt en verkoopt Café Intención Ecológico, een koffie met twee keurmerken. Het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk staat voor eerlijke handel waar iedereen beter van wordt, het EKO-keurmerk voor een biologisch verantwoorde teelt. Zo wordt met deze dubbeleerlijke koffie op alle fronten topkwaliteit gegarandeerd!
Café Intención Ecológico is gebrand van 100 procent milde arabica-bonen, afkomstig van hooggelegen plantages van kleine koffieboeren uit Peru en Honduras. Daar zijn ze zorgvuldig en biologisch geteeld, waarvoor het EKO-keurmerk garant staat. Mede aan deze productiemethode dankt Café Intención Ecológico zijn specifieke kwaliteit: een volaromatische koffie met een licht kruidige smaaksensatie, een stevige body en een fluweelzachte afdronk. Met zijn mooie crèmelaag heerlijk om zo te drinken, of de koffie te verwerken in een zomerse ijskoffie. Maak ‘m nu zelf!

  1. Breng 300 ml koffie met de suiker aan de kook en kook in tot de koffie stroperig is. Neem van het vuur en laat de siroop helemaal afkoelen.
  2. Zet het ijs ca. 20 minuten in de koelkast om het zacht te laten worden. Smelt de chocolade met 1 el slagroom. Giet het chocolademengsel in een spuitzakje en knip er een klein hoekje af. Versier de binnenkant van 4 grote, koele wijnglazen met de chocoladesaus door de chocola tegen de wand van het glas te spuiten en tegelijkertijd de steel van het glas tussen duim en wijsvinger snel rond te draaien.
  3. Schep het ijs met de koffiesiroop en de slagroom in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Verdeel de overige koffie over de glazen. Schenk dan de ijskoffie in de glazen en serveer direct. Garneer eventueel met geraspte chocolade.

Tip: om iedereen van Café Intención Ecológico te kunnen laten genieten is de koffie verkrijgbaar in een 500-gramsverpakking met bonen en in een pak filtermaling van 250 gram. Je koop de koffie bij Albert Heijn, Jumbo, Deen, Plus en Deka.