Bereiding
Voor de kip:
- Hak de knoflook en de gember fijn.
- Doe de kippendijen in een ruime kom. Voeg de sojasaus, de basterdsuiker, de ap- pel- en rijstazijn, de knoflook, de gember en de zwarte peper/chilivlokken toe. Meng goed. Bedek de kom met huishoudfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Verhit een scheut zonnebloemolie in een ruime pan op een middelhoog vuur.
- Bak de kip in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Gooi de overschot van de marinade in de kom niet weg, maar zet even aan de kant.
- Schep de kip op een bord en zet even aan de kant.
Voor de saus:
- Giet een scheut zonnebloemolie in dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken. Voeg de uien en de knoflook toe. Laat het geheel 5 à 6 minuten bakken op een middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.
- Doe de kip in de pan. Voeg de overschot marinade en de laurierbladen toe. Laat het geheel ca. 25 minuten koken totdat de kip gaar is.
- Schep de kip op een bord. Laat de saus inkoken gedurende 10 à 12 minuten op een laag tot middelhoog vuur, zodat hij indikt.
- Voeg de kip weer toe aan de pan en laat 5 minuten mee opwarmen. Snijd de lente-ui fijn en strooi over de kip. Serveer de kip Adobo met de rijst. Smakelijk!
Samenstelling:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de kip Adobo met de rijst. Smakelijk!
