Filipijnse Adobo
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Soumia: "lk ben multicultureel en hou van diversiteit, zelfs mijn kip heb ik graag internationaal. lk stel jullie graag voor aan Adobo. Adobo is een Filipijnse kip die ervan houdt om een heel nachtje te marineren in onder andere sojasaus, azijn en knoflook. Daarna gaat die nog even in een warme pan en Adobo is kiptop in orde. In enkele eenvoudige stappen tover je dit heerlijke Filipijnse gerecht op tafel."
Bereiding
Hak de knoflook en de gember fijn.
Doe de kippendijen in een ruime kom. Voeg de sojasaus, de basterdsuiker, de ap- pel- en rijstazijn, de knoflook, de gember en de zwarte peper/chilivlokken toe. Meng goed. Bedek de kom met huishoudfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Verhit een scheut zonnebloemolie in een ruime pan op een middelhoog vuur.
Bak de kip in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Gooi de overschot van de marinade in de kom niet weg, maar zet even aan de kant.
Schep de kip op een bord en zet even aan de kant.
Uit het boek