Bereiding

Voor de kip:

  1. Hak de knoflook en de gember fijn.
  2. Doe de kippendijen in een ruime kom. Voeg de sojasaus, de basterdsuiker, de ap- pel- en rijstazijn, de knoflook, de gember en de zwarte peper/chilivlokken toe. Meng goed. Bedek de kom met huishoudfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Verhit een scheut zonnebloemolie in een ruime pan op een middelhoog vuur.
  3. Bak de kip in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Gooi de overschot van de marinade in de kom niet weg, maar zet even aan de kant.
  4. Schep de kip op een bord en zet even aan de kant.

Voor de saus:

  1. Giet een scheut zonnebloemolie in dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken. Voeg de uien en de knoflook toe. Laat het geheel 5 à 6 minuten bakken op een middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.
  2. Doe de kip in de pan. Voeg de overschot marinade en de laurierbladen toe. Laat het geheel ca. 25 minuten koken totdat de kip gaar is.
  3. Schep de kip op een bord. Laat de saus inkoken gedurende 10 à 12 minuten op een laag tot middelhoog vuur, zodat hij indikt.
  4. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat 5 minuten mee opwarmen. Snijd de lente-ui fijn en strooi over de kip. Serveer de kip Adobo met de rijst. Smakelijk!

Samenstelling:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de kip Adobo met de rijst. Smakelijk!
Keuken van Sou

Uit het boek:

Keuken van Sou
€26,99