Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
kip five spices

Five spice-kip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de kip in met zout, peper en het five spice-poeder. Verdeel nu de zachte boter over de kip. Leg de kip in een braadslee en braad hem ca. 15 minuten in de oven.

  2. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Meng de stroop met de sojasaus en smeer dit mengsel met een kwastje over de kip. Braad de kip nog 20 minuten en smeer hem om de 5 minuten in met het sojamengsel.

  3. Dek de kippenborst af met drie lagen aluminiumfolie en braad de kip nog 15 minuten. Neem de kip uit de oven en laat hem minimaal 10 minuten rusten.

Per portie: 428 kcal | 1 g koolhydraten | 48 g eiwit | 26 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (6 stemmen)