Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Flatbreads met tahinyoghurt, ingemaakte rode ui, koolsla en shoarmaoesterzwammen

Flatbreads met shoarmaoesterzwammen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Vul je flatbreads eens met shoarmaoesterzwammen. Dat smaakt hartig, kruidig en verrassend lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Voor de ingemaakte ui

Voor de tahinyoghurt

Voor de koolsla

Lees verder na de advertentie

Vul je flatbreads eens met shoarmaoesterzwammen. Dat smaakt hartig, kruidig en verrassend lekker.
Tip
Schenk wat extra olijfolie in het potje met shoarmapasta, tot de bovenkant ermee bedekt is. Zo voorkom je dat er schimmels ontstaan.

Bereiding

  1. Roer in een kom 1 eetlepel olijfolie door de shoarmapasta. Scheur de oesterzwammen in stukken en schep ze met een flinke snuf zout door de pasta, zodat ze de smaak overnemen. Zet weg terwijl je de ui inmaakt.

  2. Doe de rode ui in een kom met het citroensap en een flinke snuf zout. Schep door elkaar en laat een paar minuten staan, tot de ui lichtroze en sappig wordt.

  3. Roer in een andere kom de yoghurt en tahin door elkaar, met een snufje zout. Schep de ingrediƫnten voor de koolsla door elkaar met een flinke snuf zout en zet opzij.

  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde oesterzwammen 10 minuten, tot ze donkere plekjes krijgen.

  5. Warm in een andere, droge pan de flatbreads op (of leg ze direct op een gaspit, als je op gas kookt – doe voorzichtig en gebruik een tang). Verhit ze 30 seconden per kant, en blijf ze omkeren tot ze warm aanvoelen – zowel in de pan als op de gaspit.

  6. Schep de tahinyoghurt, koolsla, ui en oesterzwammen op de flatbreads en garneer met augurk en peterselie.

Boek: Cooking Fast & Slow
Beeld: Issy Croker

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Cooking Fast & Slow

€ 32,99
Cooking Fast & Slow cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!