Fluffy cheesecake met rood fruit
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Zet een grote braadslee met een laag (ca. 5 cm) kokend water in de oven. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Pak de onderkant en de zijkanten van de springvorm goed in met aluminiumfolie, zodat er geen water in de vorm kan lopen.
Verwarm 50 g boter en de slagroom in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter is gesmolten. Laat het roommengsel afkoelen.
Klop de roomkaas, de citroenrasp, het vanille-extract, de saké en het zout in een kom tot een romige massa. Voeg 7 eidooiers toe (bewaar de eiwitten) en klop nog een paar minuten verder.
Voeg het afgekoelde roommengsel toe aan het roomkaasmengsel. Spatel de bloem en de maïzena erdoorheen en zorg dat het beslag mooi luchtig blijft.
Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Klop de eiwitten niet te lang. Spatel eerst een deel van het opgeklopte eiwit door het beslag. Voeg, als het goed gemengd is, de rest erdoorheen.
Schep het beslag in de springvorm en zet de springvorm in het waterbad. Zet het geheel in de oven en bak de cheesecake ca. 1 uur en 15 minuten in de oven. Zet na de baktijd de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake zo nog ca. 30 minuten staan. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Bestuif de cheesecake met poedersuiker en garneer met vers fruit.