Frambozen-chiajam
Eenvoudig
Advertentie
Deze jam staat in no time op tafel. En in tegenstelling tot traditionele jam zit-ie vol met vezels en is-ie niet te zoet. Als je het chiazaad mengt met het sap van de frambozen, verandert het in een gel die het mengsel dikker maakt en een perfecte jamachtige consistentie geeft.
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een middelgrote pot of bak. Prak de frambozen met een vork fijn tot al het sap is vrijgekomen en er geen klontjes meer in zitten.
2. Zet het mengsel 10 minuten opzij om in te dikken. Prak het dan opnieuw om je ervan te verzekeren dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Doe het deksel op de pot of het bakje en bewaar de jam maximaal 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.