Bereiding

Je kent ze wel. Van die heerlijke  luie zondagen. Slobbertrui aan, een stapel lievelings-dvd’s in de speler en de verwarming op de loeistand. Eerlijk gezegd niet mijn favoriete dag om urenlang in de keuken te staan. Mijn tip voor een lazy sunday: frittata. Snel, simpel en verrassend veelzijdig. Deze veredelde omelet is een Italiaanse klassieker. Deze keer met een Hollandse touch.

  1. Schrap de wortels, was ze en rasp ze grof. Was de courgette en rasp hem grof. Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui. Schep de ui uit de pan bij de geraspte groenten.
  2. Rasp de kaas. Kluts de eieren met zout en peper.
  3. Meng de groenten, de kaas en de eieren goed door elkaar. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in zijn geheel in de pan. Schud met de pan zodat het ei zich goed verdeelt en strijk de bovenkant glad. Bak de frittata 2-3 minuten op laag vuur. Zet het vuur op de laagste stand en laat de frittata afgedekt nog ca. 5 minuten garen. Draai de frittata om met behulp van het deksel of een bord en bak de andere kant nog 2-3 minuten.