Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Funky green salade

Funky green salade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing behalve de bieslook in een keukenmachine en maal tot een pesto-achtige saus. Roer de bieslook erdoorheen en proef of er nog zout bij moet.

  2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en blancheer de tuinbonen en doperwten er ca. 3 minuten in. Giet af, spoel direct onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Je kunt nu de tuinbonen eventueel dubbeldoppen door het buitenste vliesje te verwijderen. Verhit de boter in een koekenpan en bak er het zuurdesembrood goudbruin en krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

  3. Meng de tuinbonen, doperwten en spinazie met enkele lepels van de dressing. Meng voorzichtig door elkaar en verdeel over borden. Maak af met de croutons en eventueel bieslookbloemen. Geef er de rest van de dressing en extra brood bij om in de dressing te dippen.

Per portie: 362 kcal | 21 g koolhydraten | 12 g eiwit | 23 g vet

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)