
Galette van aardbeien
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 45 minuten wachttijdca. 2 u. en 45 min. wachttijd
Deze galette ziet eruit alsof je het bij een Franse bakker hebt gehaald, maar is gewoon gemaakt in je eigen oven. Probeer dit recept maar!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor het taartdeeg de bloem en de suiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Vorm een bal, wikkel in folie en laat 1 uur koelen.
Rol het deeg uit tot een cirkel en leg op bakpapier. Laat nog 30 min. koelen op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de aardbeien met de suiker, het citroensap en de maizena.
Verdeel het fruit in het midden van het deeg, laat 5 cm rand vrij. Vouw de randen naar binnen. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en strooi er wat basterdsuiker over.
Bak 45 min tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt. Laat minstens 30 min. afkoelen.










