Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Bramentompouche weekendbaksels

5x bakken met bramen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Het seizoen voor verse bramen start in juli, hoog tijd om hier wat baksels mee te maken. Wij zochten onze 5 favoriete recepten met bramen bij elkaar. Welke weekendbaksels maak jij? Deel ze op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

1. No-bake bramentaart

Bakken met bramen! We starten met deze heerlijke taart van bramen en mascarpone. De bodem maak je met biscuitjes, walnoten en dadels. De bramen vormen samen met de mascarpone, vanille en gelatine de vulling van de taart. Je hebt maar 25 minuten nodig om alles te maken. De taart heeft na het bereiden nog wel zo’n drie uur nodig om op te stijven, start dus op tijd. Gegarandeerd succes!

no-bake bramen taart weekendbaksels

 

2. Bakken: Croissant-pudding met bramen

Heb je weleens een croissant-pudding gemaakt? Deze variant met bramen is heerlijk! De combinatie van bramen, custard en croissants zorgen ervoor dat deze pudding hét ultieme ontbijt is voor op zaterdag- of zondagochtend. Eerst uitslapen en dan goed ontbijten met een kop koffie en dit recept. Vers sapje erbij en je weekend kan niet meer stuk! Is dit één van de weekendbaksels die jij gaat maken?

Croissant-pudding met bramen 1

 

3. Bramen tompouce

Je kent vast het standaard gebakje dat tompouce heet. Het gebakje bestaat uit bladerdeeg en banketbakkersroom. Vaak met een felroze glazuur op het bovenste laagje bladerdeeg. Wij maakten hier een variant op met deze tompouce van bramen. Het bladerdeeg en de room behouden een hoofdrol in ons recept. Het bekende roze glazuur vervangen we door een paars glazuur op basis van prachtige verse bramen.

Bramentompouche weekendbaksels

 

 

4. Mascarpone-vanilletaart met bramen

Dit is zonder twijfel het klapstuk van je weekend! Je maakt eerst een luchtige biscuit in de oven. Nadat deze is afgekoeld snijd je de biscuit horizontaal doormidden en maak je er deze geweldige taart met bramen mee. De vulling bestaat uit een mengsel van slagroom en mascarpone met bramenjam. Verse bramen mogen natuurlijk niet ontbreken. Wat ons betreft is deze taart één van de favoriete weekendbaksels in dit lijstje.

mascarpone-vanilletaart met bramen

 

5. Bramensorbet met blauwe bessen

Op en top zomer zit er dit weekend helaas nog niet in. Dat neemt niet weg dat deze sorbet van bramen eigenlijk op elk moment gemaakt kan worden. Het ijs is niet alleen verfrissend op een warme zomerdag, het past ook perfect als dessert bij een etentje. Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig, al maakt dat het wel makkelijker. Er is geen beter moment om deze sorbet te maken nu het seizoen voor verse bramen is gestart.

Bramensorbet met blauwe bessen

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!