Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bramentompouche weekendbaksels

5x bakken met bramen

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het seizoen voor verse bramen start in juli, hoog tijd om hier wat baksels mee te maken. Wij zochten onze favoriete recepten met bramen bij elkaar. Welk recept ga jij als eerste maken?

Bakken met bramen

Niets is lekkerder dan koken en bakken met producten uit het seizoen, dat geldt natuurlijk ook voor bakken met bramen. Vanaf juli vind je volop in de supermarkt en bij de groenteboer, tijd om er iets lekkers mee te maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meer over bramen plukken?

Bakken met bramen:

no-bake bramen taart weekendbaksels

No-bake bramentaart

We starten met deze heerlijke taart van bramen en mascarpone. De bodem maak je met biscuitjes, walnoten en dadels. De bramen vormen samen met de mascarpone, vanille en gelatine de vulling van de taart. Je hebt maar 25 minuten nodig om alles te maken. De taart heeft na het bereiden nog wel zo’n drie uur nodig om op te stijven, start dus op tijd.

Naar het recept
Croissant-pudding met bramen 1

Croissant-pudding met bramen

Heb je weleens een croissant-pudding gemaakt? De combinatie van bramen, custard en croissants zorgen ervoor dat deze pudding hét ultieme ontbijt is. Eerst uitslapen en dan goed ontbijten met een kop koffie én dit recept.

Naar het recept
Bramentompouche weekendbaksels

Tompouce met bramen

Een tompouce bestaat uit bladerdeeg en banketbakkersroom, vaak met felroze glazuur op het bovenste laagje bladerdeeg. Wij maakten hier een variant op, met deze tompouce van bramen. Het bladerdeeg en de room behouden een hoofdrol in ons recept. Het roze glazuur vervangen we door een paars glazuur, gemaakt met verse bramen.

Naar het recept
mascarpone-vanilletaart met bramen

Mascarpone-vanilletaart met bramen

Je maakt eerst een luchtige biscuit in de oven, nadat deze is afgekoeld snijd je de biscuit horizontaal doormidden en maak je er deze geweldige taart met bramen mee.

Naar het recept
Bramensorbet met blauwe bessen

Bramensorbet met blauwe bessen

Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig, al maakt dat het wel makkelijker. Hét perfecte toetje wat ons betreft, al is het ook een heerlijke verkoeling voor in de middag.

Naar het recept

Zelf bramenjam maken? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!