Bramensorbet met blauwe bessen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng 240 ml water aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de suiker erdoorheen tot hij volledig is opgelost. Zet de suikersiroop koud weg tot hij volledig is afgekoeld. Pers de citroen uit.
Pureer de bramen met het citroensap en roer de siroop erdoorheen. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast koud worden. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs of doe het bramenmengsel in een bak, dek af met vershoudfolie en zet ca. 1 uur in de diepvries. Roer het mengsel door met een vork of maal het in een keukenmachine. Zet weer terug in de diepvries en herhaal het proces nog 2-3 keer. Zet voor het serveren nog ca. 1 uur in de diepvries.
Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de blauwe bessen. Schep met een warme ijslepel bollen van de sorbet. Dien op en garneer met de munt en de blauwe bessen.