Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Garnalentoast

Garnalentoast

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de chili-jam de suiker in een pan met 200 ml water in een pan en verhit op laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en kook tot het mengsel karamelliseert en een koperkleur heeft.

  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot het mengsel een jam-achtige consistentie heeft.

  3. Dep voor de garnalentoast de garnalen droog en snijd ze in de lengte doormidden. Doe de helft van de garnalen in een keukenmachine met de gember, de knoflook, de sojasaus, de vissaus en de rijstazijn en maal tot een gladde pasta.

  4. Hak de andere helft van de garnalen in dunne plakjes en doe in een mengkom met de chilipeper, de koriander en de garnalenpasta en meng goed.

  5. Bestrijk de sneetjes brood met de garnalenpasta, ca. ½ cm dik, en besprenkel met het sesamzaad. Druk het sesamzaad een beetje aan.

  6. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de toast in porties 2 minuten met de garnalenzijde naar beneden. Draai de toast om en bak nog 2 minuten. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken terwijl je de rest frituurt.

Per portie: 239 kcal | 16 g koolhydraten | 18 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lorcan Spiteri Fotografie: David Cotsworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)