Lees verder onder de advertentie
Garnalentoast
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de chili-jam de suiker in een pan met 200 ml water in een pan en verhit op laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en kook tot het mengsel karamelliseert en een koperkleur heeft.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot het mengsel een jam-achtige consistentie heeft.
Dep voor de garnalentoast de garnalen droog en snijd ze in de lengte doormidden. Doe de helft van de garnalen in een keukenmachine met de gember, de knoflook, de sojasaus, de vissaus en de rijstazijn en maal tot een gladde pasta.
Hak de andere helft van de garnalen in dunne plakjes en doe in een mengkom met de chilipeper, de koriander en de garnalenpasta en meng goed.
Bestrijk de sneetjes brood met de garnalenpasta, ca. ½ cm dik, en besprenkel met het sesamzaad. Druk het sesamzaad een beetje aan.
Verhit de olie in een koekenpan en frituur de toast in porties 2 minuten met de garnalenzijde naar beneden. Draai de toast om en bak nog 2 minuten. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken terwijl je de rest frituurt.
Lees verder onder de advertentie