
Gebakken bramen met meringue
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Dit heerlijke dessert vraagt om wat geduld, maar dan heb je ook echt wat! De combinatie van bramen en zachte meringue is simpelweg om je vingers bij af te likken. Serveer het direct uit de oven, zodat de smaken en texturen nóg beter tot hun recht komen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur tot hij stoomt, maar niet kookt. Neem van het vuur en roer de boter, de vanille, het broodkruim, de limoenschil en 40 g suiker erdoorheen.
Laat ca. 30 minuten trekken tot het broodkruim het vocht heeft opgenomen en het mengsel is afgekoeld. Roer de eidooiers erdoorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en vet een middelgrote ovenschaal in met boter. Doe het broodkruimmengsel erin en bak ca. 30 minuten in de oven, tot het gestold is.
Doe intussen de bramen met de jam en de helft van het limoensap (gebruik de andere helft voor een ander recept) in een pan en laat zachtjes koken op laag vuur, tot de bramen een beetje kapot gekookt zijn.
Neem van het vuur en lepel de bramen over het broodkruimmengsel. Strijk zo goed mogelijk uit naar de randen van de ovenschaal. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C).
Klop de eiwitten stijf met een handmixer en klop de rest van de suiker lepel voor lepel erdoorheen, tot de suiker is opgelost en de meringue glanzend is.
Lepel of spuit de meringue op de bramen en bak 20-30 minuten in de oven tot de meringue goudkleurig is. Serveer warm.









