Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovenschaal met gebakken bramen met daarop meringue

Gebakken bramen met meringue

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Dit heerlijke dessert vraagt om wat geduld, maar dan heb je ook echt wat! De combinatie van bramen en zachte meringue is simpelweg om je vingers bij af te likken. Serveer het direct uit de oven, zodat de smaken en texturen nóg beter tot hun recht komen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediƫnten

Dit heerlijke dessert vraagt om wat geduld, maar dan heb je ook echt wat! De combinatie van bramen en zachte meringue is simpelweg om je vingers bij af te likken. Serveer het direct uit de oven, zodat de smaken en texturen nóg beter tot hun recht komen.
Variatietip
Fan geworden van meringue? Probeer dan de volgende keer eens een pavlova te bakken!

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur tot hij stoomt, maar niet kookt. Neem van het vuur en roer de boter, de vanille, het broodkruim, de limoenschil en 40 g suiker erdoorheen.

  2. Laat ca. 30 minuten trekken tot het broodkruim het vocht heeft opgenomen en het mengsel is afgekoeld. Roer de eidooiers erdoorheen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en vet een middelgrote ovenschaal in met boter. Doe het broodkruimmengsel erin en bak ca. 30 minuten in de oven, tot het gestold is.

  4. Doe intussen de bramen met de jam en de helft van het limoensap (gebruik de andere helft voor een ander recept) in een pan en laat zachtjes koken op laag vuur, tot de bramen een beetje kapot gekookt zijn.

  5. Neem van het vuur en lepel de bramen over het broodkruimmengsel. Strijk zo goed mogelijk uit naar de randen van de ovenschaal. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C).

  6. Klop de eiwitten stijf met een handmixer en klop de rest van de suiker lepel voor lepel erdoorheen, tot de suiker is opgelost en de meringue glanzend is.

  7. Lepel of spuit de meringue op de bramen en bak 20-30 minuten in de oven tot de meringue goudkleurig is. Serveer warm.

Per portie: 249 kcal | 36 g koolhydraten | 7 g eiwit | 8 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Fotografie: Chelsea Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!