![Cover voor Gebakken kabeljauw met courgette en olijven](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2011/09/kabeljauw-1.jpg)
Gebakken kabeljauw met courgette en olijven
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
1 Was de courgettes. Schaaf ze met een kaasschaaf in linten. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de rozemarijnblaadjes van de takjes, leg een paar blaadjes apart voor garnering en hak ze fijn. Bak de courgettelinten kort in 1 el olijfolie. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Meng de gebakken courgette met de crème fraîche, de olijven en de rozemarijn door de pasta. Breng op smaak met zout en peper.
2 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bestrooi hem met zout en peper. Bak de kabeljauw in 1 el olijfolie aan beide zijden goudbruin. Serveer de kabeljauw op de pasta en garneer met wat blaadjes rozemarijn.