Bereiding
Deze gebakken kip met croutons is top voor door de week. Makkelijk én snel klaar!
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de kipfilets in de lengte maar snij d ze niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 1 el olie in een ovenbestendige braad- of koekenpan (of in een gewone koekenpan en leg de kip na het bakken in een ovenschaal) en bak er de kip in ca. 3 minuten per zij de goudbruin in.
- Schenk de passata over de kip en leg de cherrytomaten rondom de kip in de pan. Beleg met de mozzarellaplakken. Meng de broodblokjes met 1 el olie, de knoflook en de oregano en verdeel ze erover. Bak ca. 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de kip gaar is. Garneer met de basilicumblaadjes.
Per portie: ca. 440 kcal
44 g eiwit | 14 g vet |33 g koolhydraten
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson