Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Verwijder zoveel mogelijk vet uit de buikholte van de eend. Leg de eend op een rooster in een bakblik. Bestrooi de eend met zout en rooster hem 1,5 uur in de oven.
  2. Neem de eend en het rooster uit het bakblik en giet het vet uit de schaal (bewaar het eventueel om aardappels in te bakken).
  3. Doe de pruimen, de rode ui, de rode wijn, de kippenbouillon, de steranijs en de kaneelstokjes in het bakblik en leg de eend er weer tussen. Braad het geheel nog 1 uur en 15 minuten.
  4. Laat de eend ca. 20 minuten rusten voor je hem aansnijdt en serveer hem met de pruimen en het braadvocht.

Per portie: ca. 876 kcal
40 g eiwit | 71 g vet | 12 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson