Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng in een kom de ingrediënten
    voor de rub door elkaar en wrij f de kip gelijkmatig in met de rub.
  2. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C) en leg de kip in een ingevette ovenschaal. Bak de kip ca. 1 uur.
  3. Haal na 40 minuten de kip uit de oven en leg de ui, abrikoos en bramen rond de kip in de schaal, zet terug in de oven en bak nog 15 à 20 minuten.
  4. Haal de kip uit de oven laat hem 15 minuten rusten voordat je hem gaat aansnij den. Garneer met verse tijm.

Per portie: ca. 316 kcal
48 g eiwit | 7 g vet | 14 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Lekker met Boon Oude Kriek

Meer weten over Boon Oude Kriek of direct bestellen? Kijk op Beerwulf.com