Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
gebraden kip

Gebraden kip met abrikozen, braam en rode ui

In samenwerking met Beerwulf
  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Biersommelier Nathan: “Boon Oude Kriek vult de smaken van de kip mooi aan en vindt aansluiting bij het fruit in het gerecht. Een prachtige combinatie die laat zien hoe breed de diversiteit aan smaken is die bier kan bieden. Oude Kriek is een door de EU beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Het wordt bereid door 400 gram krieken (zure kersen) te laten vergisten op 1 jaar oude lambiek. Dat gebeurt in grote eikenhouten vaten (foeders), wat nog meer complexiteit in het bier brengt. Zoet is het niet, verwacht een friszuur, fruitig bier met een niet-bittere, droge afdronk.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng in een kom de ingrediënten
    voor de rub door elkaar en wrij f de kip gelijkmatig in met de rub.

  2. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C) en leg de kip in een ingevette ovenschaal. Bak de kip ca. 1 uur.

  3. Haal na 40 minuten de kip uit de oven en leg de ui, abrikoos en bramen rond de kip in de schaal, zet terug in de oven en bak nog 15 à 20 minuten.

  4. Haal de kip uit de oven laat hem 15 minuten rusten voordat je hem gaat aansnij den. Garneer met verse tijm.

Per portie: 316 kcal | 14 g koolhydraten | 48 g eiwit | 7 g vet

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)