Biersommelier Nathan: “Boon Oude Kriek vult de smaken van de kip mooi aan en vindt aansluiting bij het fruit in het gerecht. Een prachtige combinatie die laat zien hoe breed de diversiteit aan smaken is die bier kan bieden. Oude Kriek is een door de EU beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Het wordt bereid door 400 gram krieken (zure kersen) te laten vergisten op 1 jaar oude lambiek. Dat gebeurt in grote eikenhouten vaten (foeders), wat nog meer complexiteit in het bier brengt. Zoet is het niet, verwacht een friszuur, fruitig bier met een niet-bittere, droge afdronk.”
Biersommelier Nathan: “Boon Oude Kriek vult de smaken van de kip mooi aan en vindt aansluiting bij het fruit in het gerecht. Een prachtige combinatie die laat zien hoe breed de diversiteit aan smaken is die bier kan bieden. Oude Kriek is een door de EU beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Het wordt bereid door 400 gram krieken (zure kersen) te laten vergisten op 1 jaar oude lambiek. Dat gebeurt in grote eikenhouten vaten (foeders), wat nog meer complexiteit in het bier brengt. Zoet is het niet, verwacht een friszuur, fruitig bier met een niet-bittere, droge afdronk.”
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng in een kom de ingrediënten
voor de rub door elkaar en wrij f de kip gelijkmatig in met de rub.
Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C) en leg de kip in een ingevette ovenschaal. Bak de kip ca. 1 uur.
Haal na 40 minuten de kip uit de oven en leg de ui, abrikoos en bramen rond de kip in de schaal, zet terug in de oven en bak nog 15 à 20 minuten.
Haal de kip uit de oven laat hem 15 minuten rusten voordat je hem gaat aansnij den. Garneer met verse tijm.
Per portie: 316 kcal | 14 g koolhydraten | 48 g eiwit | 7 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!