Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gebraden kip met voorjaarsgroenten

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder het touw van de kip (indien aanwezig) en leg de kip in een grote braadslee zodat er rondom genoeg ruimte overblijft.

  2. Meng 2 el mascarpone met de citroenschil, 1 el dragon en wat zout en peper. Duw de huid van de kip met de vingers voorzichtig los vanuit de hals zodat het vel niet scheurt. Duw het mascarponemengsel tussen de huid en het vlees en verdeel het in een dun laagje over de kip. Schep 3 el mascarpone in de holte van de kip. Deze zal tijdens het braden smelten en zich met de braadsappen mengen, waardoor de saus rijker wordt. Wrijf de kip rondom in met 2 el olie en zout. Bind de poten weer vast met keukentouw. Rooster de kip 20 minuten in de oven.

  3. Leg de aardappels en de knoflookhelften rondom de kip in de braadslee, besprenkel ze met 1 el olie en rooster het geheel 30 minuten verder.

  4. Meng de radijsjes en de hele lente-uitjes met de aardappels in de braadslee en zorg dat ze rondom bedekt zijn met een laagje braadvet. Rooster alles nog ca. 25 minuten tot de aardappels zacht zijn en de kip gaar is. Haal de kip uit de braadslee en laat hem rusten op een grote schaal, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

  5. Schep met een lepel overtollig vet van het braadvocht. Roer de overige mascarpone (ca. 150 g) met de bouillon en meng dit door het braadvocht in de braadslee. Verhit alles kort verder en meng de saus door de aardappels en de groenten in de braadslee. Knijp een halve citroen erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

  6. Voeg de erwten, de overige dragon en de spinazie toe aan de braadslee en verhit nog enkele minuten tot de erwten zacht zijn en de spinazie geslonken is. Leg de kip terug in de braadslee en serveer.

Per portie: 950 kcal | 40 g koolhydraten | 59 g eiwit | 59 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Foto’s: Toby Scott Styling: Tamara Vos Foodstyling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)