Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Gefermenteerde wortel met sinaasappel en gember

Gefermenteerde wortel met sinaasappel en gember

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de wortels grof en doe de wortel in een grote kom.

  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de wortels in de kom, schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees fijn.

  3. Meng het zout, de gember, het venkelzaad en het sinaasappelvruchtvlees door de geraspte wortel.

  4. Kneed alles goed door elkaar tot er een plasje vocht op de bodem van je kom ontstaat.

  5. Doe de rubberen ring om de deksel van de weckpot en vul de pot tot 2 cm onder de rand met het wortelmengsel en het vrijgekomen vocht.

  6. Druk het mengsel goed aan zodat er geen lucht meer tussen de wortelrasp zit.

  7. Sluit de pot af en laat hem minstens een week bij kamertemperatuur fermenteren. Vind je de wortels na een week fermenteren zuur genoeg? Zet ze dan in de koelkast zodat de bacteriën langzamer gaan werken.

Receptuur: Christian Weij, Foto: Maarten Weij

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!