Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Vegetarisch weekmenu Gefrituurde courgette met witte-bonencrème en rozijnensalsa

Gefrituurde courgette met witte-bonencrème en rozijnensalsa

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de salsa

Voor de gefrituurde courgette

Bereiding

  1. Pureer voor de bonencrème de witte bonen met de knoflook, de tahin en de olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap, zout en peper.

  2. Meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng voor de gefrituurde courgette 150 g bakmeel met de garam masala, het komijnzaad en een flinke snuf zout en peper in een kom. Voeg al roerend het bruiswater of bier toe en meng tot een glad beslag. Verhit een flinke laag olie in een stevige (frituur)pan tot ca. 190°C. Bestrooi de courgette met zout, peper en een snuf meel en hussel door elkaar. Leg de courgette in het beslag. Haal de repen courgette stuk voor stuk uit het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glij den. Frituur de courgette, in porties, in ca. 4 minuten goudbruin. Serveer de courgette direct met de bonencrème en de salsa. Lekker met platbrood en chilisaus.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto's: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)