Geglaceerde aubergine met mierikswortelcrème en zeewier
Eenvoudig
29 minuten bereidingstijd29 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem tot 180 °C. Snijd de aubergine in vingerdikke plakken en frituur ze in porties in 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng intussen de twee soorten sojasaus, Shaoxing rijstwijn, suiker en maizena aan de kook in een steelpan. Zet het vuur uit en haal de plakken gefrituurde aubergine door de saus.
Meng in een kommetje de mierikswortel met de sushi-azijn tot een zoetzuur.
Meng in een andere kom de ingrediënten voor de mierikswortelcrème en breng op smaak met zout en peper.
Schep de mierikswortelcrème als een spiegel op de borden en verdeel de plakken aubergine erop. Leg de verschillende soorten zeewier en het mierikswortelzoetzuur erop. Bestrooi met de citroenrasp.