Gegratineerde kip met tomaat en basilicum
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe aan de ui en de knoflook en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en kook de saus op middelhoog vuur 10-15 minuten tot hij wat dikker wordt.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de kipfilet over de lengte doormidden. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de kipfilets ca. 2 minuten aan beide zijden goudbruin in. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en hak ze grof. Roer het basilicum door de saus en breng de saus op smaak met zout, peper en de balsamico.
Giet de macaroni af en laat hem uitlekken. Meng de helft van de saus door de macaroni en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Verdeel de macaroni over de bodem van een ovenschaal en verdeel de crème fraîche er in kleine toefles over. Leg de kipfilets op de macaroni en verdeel er de overige tomatensaus overheen. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken en verdeel ze over de kipfilets. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.