
Gegratineerde pasta met gerookte kip en kruidenroomkaas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaan. Snijd de gerookte kip in blokjes. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Roer de roomkaas los en meng er de oregano, de knoflook, de citroenschil, de gerookte kip en de helft van de parmezaan doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met het roomkaasmengsel. Verdeel de pasta in een ovenschaal en bestrooi met het paneermeel en de overige parmezaan. Gratineer het geheel 10-12 minuten in de oven.