Bereiding

Wij hebben iets moois. Dat willen we graag even onder de aandacht brengen. Veel mensen hebben al eens gehoord van de shiitake, maar er is nog steeds een grote groep die deze paddenstoel niet kent. Dat is buitengewoon jammer, want shiitakes zijn lekker en ook nog eens heel gezond. Wij zeggen daarom: PROBEER, PROEF EN GENIET! We hopen dat jullie geïnspireerd raken en ook eens gaan koken met shiitakes.

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in de boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Hak de peterselie fijn en bak hem de laatste minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Klop de eieren los met de room. Doe er 2 ⁄3 van de kaas bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Giet de pasta af en laat even droog stomen. Voeg hem toe aan de paddenstoelen. Schep in een ovenschaal en roer er het eimengsel doorheen. Bestrooi met de rest van de kaas en laat 3-5 minuten gratineren onder een voorverwarmde grill.