Gegrilde andijvie met blauwekaasdressing
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Blancheer de kroppen andijvie ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet de andijvie af, spoel met koud stromend water en laat hem goed uitlekken. Snijd de kroppen in kwarten en droog ze tussen keukenpapier.
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de wittewijnazijn en de mosterd. Klop er de olie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de blauwe kaas zeer fijn en meng hem door de dressing.
Verhit een grillpan. Bedruppel de andijvie met 2 el olijfolie en gril hem ca. 2 minuten aan beide zijden. Giet de bulgur af en stoom hem kort droog. Was de kervel en hak hem grof. Verdeel de andijvie over borden en verdeel de bulgur erover. Bedruppel royaal met de blauwekaasdressing. Garneer met de kervel.