Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gegrilde bimi met paprika en walnoot

Gegrilde bimi met paprika en walnoot

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de geroosterde paprika’s droog en snijd ze in blokjes. Meng de geroosterde paprika met het gerooktepaprika-poeder, de knoflook, het citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de bimi af, dep hem droog en meng met de overige olijfolie. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de bimi in porties ca. 3 minuten tot er grillstrepen ontstaan. Gril de walnoten ca. 30 seconden in de grillpan.

  3. Verdeel de gegrilde bimi en de walnoten over borden. Verdeel het geroosterdepaprikamengsel eroverheen. Serveer met zuurdesembrood.

Per portie: 279 kcal | 6 g koolhydraten | 8 g eiwit | 25 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover Illustratie: Jitske Wedman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)