Bereiding
- Dep de geroosterde paprika’s droog en snijd ze in blokjes. Meng de geroosterde paprika met het gerooktepaprika-poeder, de knoflook, het citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de bimi af, dep hem droog en meng met de overige olijfolie. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de bimi in porties ca. 3 minuten tot er grillstrepen ontstaan. Gril de walnoten ca. 30 seconden in de grillpan.
- Verdeel de gegrilde bimi en de walnoten over borden. Verdeel het geroosterdepaprikamengsel eroverheen. Serveer met zuurdesembrood.
Per stuk: ca. 279 kcal
8 g eiwit | 25 g vet | 6 g koolhydraten
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover Illustratie: Jitske Wedman