Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gegrilde courgette met hartige granola

Gegrilde courgette met hartige granola

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng alle ingrediënten voor de granola in een grote kom door elkaar. Verdeel het mengsel in een dunne, gelijkmatige laag over
    een bakplaat en rooster 10 minuten. Schep om en rooster nog ca. 10 minuten tot de noten en pitten goudbruin zijn.

  2. Meng de yoghurt met de helft van de citroenrasp, het sap van 1 citroen en wat zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  3. Verhit 4 el olijfolie met de knoflook en de rode peper in een kleine pan en bak 4-5 minuten tot de knoflook knapperig is. Haal van het vuur en roer de oregano erdoorheen. Roer de rest van de citroenrasp en het sap erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  4. Meng de courgettes met wat olie en een flinke snuf zout en peper. Gril de courgettes in een hete grillpan of op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben; doe dit eventueel in porties. Strijk de yoghurt uit over een grote serveerschaal en schep de courgette in het midden. Bestrooi met de granola en lepel de warme knoflook-chilidressing erover.

Per portie: 617 kcal | 23 g koolhydraten | 22 g eiwit | 47 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Elena Silcock

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)