Gegrilde karbonades met salsa verde
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schrap de bospenen en snijd ze in stukken. Doe de bospenen met de boter en de suiker in een pan en schenk er zo veel water bij dat ze net onderstaan. Breng op laag vuur aan de kook en kook ca. 25 minuten zonder deksel, zodat bijna al het vocht verdampt. Breng op smaak met zout en peper.
Week de ansjovisfilets ca. 10 minuten in koud water. Kook het ei 6-7 minuten. Laat het ei schrikken onder koud stromend water en pel het. Haal de eidooier eruit. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Pel de knoflook en wrijf hem samen met de ansjovisfilets fijn in de vijzel. Voeg de peterselie en de eidooier toe en wrijf het geheel tot een pasta. Roer de azijn en het broodkruim erdoorheen. Voeg geleidelijk al roerend 100 ml olijfolie toe.
Wrijf de karbonades in met 1 el olie. Verhit een grillpan en gril de karbonades ca. 5 minuten per zijde. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Serveer de karbonades met de bospeen en verdeel er de salsa verde overheen.