Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde kip met mosterdlinzen

Gegrilde kip met mosterdlinzen

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. 1. Blancheer de sperziebonen ca. 1 minuut in een pan met ruim kokend water met wat zout. Schep de bonen uit de pan en laat ze afkoelen in een bak met ijswater. Giet de bonen af en halveer ze.

  2. 2. Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en klop ze met de bodem van een steelpan tot ca. 1 cm dikte. Bedruppel de kip met de olie en bestrooi met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de kip in 5-6 minuten per zijde gaar in. Laat ca. 5 minuten rusten op een bord en snijd de kip in repen.

  3. 3. Klop de ingrediënten voor de dressing met 1 el water door elkaar. Meng de linzen, de peultjes en de sperziebonen met de dressing. Meng voorzichtig met de jongebladslamelange en de peterselie. Verdeel de kip erover en bedruppel eventueel met het vrijgekomen grilvocht van de kip.

Per portie: 238 kcal | 13 g koolhydraten | 30 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)