Gegrilde kip met snijbonen, pinda’s en kokos
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de snijbonen in schuine repen. Blancheer de snijbonen in ca. 2 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet de bonen af en koel ze af in ijswater.
Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de kokos en de pinda’s toe en bak ze goudbruin. Voeg de snijbonen toe en verwarm ze ca. 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Wrijf de kipfilets in met de olie. Gril de kip ca. 4 minuten aan elke kant. Bestrooi de kip met zout en peper. Giet de rijst af. Serveer de rijst met de snijbonen en de gegrilde kip.