Bereiding

 

  1. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaan grof. Breng de melk met 500 ml water, de knoflook en een snuf zout aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe en blijf roeren tot er een dikke brij ontstaat. Kook de polenta ca. 10 minuten al roerend op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de parmezaan.
  2. Strijk de polenta glad uit op een met bakpapier of vershoudfolie beklede bakplaat tot een plak van 1,5-2 cm hoog. Dek af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen. Maak intussen de cantharellen schoon en snijd een klein stukje van de steeltjes af. Verwijder zo mogelijk al het vuil, was de cantharellen eventueel kort in koud water en dep ze goed droog. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.
  3. Snijd de afgekoelde polenta in gelijke, driehoekige stukken. Verhit een grillpan. Bestrijk de polenta met ca. 1 el olijfolie. Gril de polenta ca. 2 minuten aan beide zijden.
  4. Verhit de boter in een pan en bak er de cantharellen ca. 2 minuten op hoog vuur in. Breng de cantharellen op smaak met zout en peper. Druppel 1 el olijfolie over de rucola en breng op smaak met zout en peper. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken.
  5. Verdeel de gegrilde polenta, de cantharellen en de zongedroogde tomaatjes over borden. Verdeel de rucola erover en bestrooi met de overige parmezaan.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba, eigen collectie