Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Gegrilde speklapjes met bloemkool

Gegrilde speklapjes met bloemkool

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de krielaardappels en halveer ze. Kook de aardappels in ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Blancheer de bloemkoolroosjes 4-5 minuten in kokend water met wat zout. Verhit een grillpan. Wrijf de speklappen in met de olie. Gril de speklappen ca. 3 minuten aan beide zijden.

  2. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de boter in een pannetje en fruit er de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de honing, de tijm en 3 el water toe. Giet de aardappels en de bloemkool af en laat ze goed uitlekken. Meng de aardappels en de bloemkool met het knoflookmengsel en breng op smaak met zout en peper. Serveer de speklappen met de bloemkool en de aardappels.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Sissy Boy, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)