Geitenkaasburgers met pittige paprikajam
Gemiddeld
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal voor de jam de rode paprika, de rode peper, de tomaat, de knoflook en de gember kort in een keukenmachine. De structuur mag nog een beetje grof blijven. Doe het rodepaprikamengsel met de suiker en de azijn in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat ca. 45 minuten sudderen en roer regelmatig door om te voorkomen dat de jam verbrandt. Laat de jam afkoelen.
Wentel voor de burgers iedere portie geitenkaas achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Wentel daarna iedere portie geitenkaas nog een keer door het ei en door de panko voor een extra dikke paneerlaag.
Verhit ca. 2 cm olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Laat de geitenkaasburgers voorzichtig in de pan zakken en frituur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de
pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Snijd de maanzaadbolletjes doormidden. Verdeel de waterkers over de onderste helften van de broodjes. Leg de geitenkaasburgers erbovenop. Leg op elke burger een lepel rodepeperjam. Dek de burgers af met de broodkapjes.