Gekaramelliseerde peer met kaas
Eenvoudig4 personen25 minuten bereiden
Laura de Grave: “Dit gerecht met peer en kaas is een leuk en eenvoudig voor- of nagerecht. Door de peer op lage temperatuur te bakken, gaan de natuurlijke suikers erin karamelliseren en wordt hij extra zoet. Héél lekker in combinatie met aangelengde appel- of perenstroop en je favoriete lokale kaas.”
Ingrediënten
- 20 g ghee (of evt. 2 el koolzaadolie)
- 2 peren klokhuizen (verwijderd en in vieren)
- 1 el appel- en/of perenstroop
- evt. een handje rucola
- 40 g Nederlandse kaas naar keuze (bij v. oude / Goudse kaas/ Edammer / oude schapen- of geitenkaas of blauwe kaas)
- 4 blaadjes basilicum (fijngehakt)
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verhit de koolzaadolie in een koekenpan op laag vuur en bak er de peren 15-20 minuten in. Draai de peren regelmatig om, zodat ze gelijkmatig goudbruin kleuren.
- Klop intussen met een garde de appel- en/of perenstroop met 1 el water in een kommetje. Snijd de kaas in vier stukken. Leg evt. wat rucola op de borden. Verdeel de peer en de kaas over de borden en besprenkel met de stroop. Garneer met het basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Per portie: ca. 124 kcal
3 g eiwit | 7 g vet | 11 g koolhydraten