Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Peer met kaas

Gekaramelliseerde peer met kaas

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Laura de Grave: “Dit gerecht met peer en kaas is een leuk en eenvoudig voor- of nagerecht. Door de peer op lage temperatuur te bakken, gaan  de natuurlijke suikers erin karamelliseren en wordt hij extra zoet. Héél lekker in combinatie met aangelengde appel- of perenstroop en je favoriete lokale kaas.”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Laura de Grave: “Dit gerecht met peer en kaas is een leuk en eenvoudig voor- of nagerecht. Door de peer op lage temperatuur te bakken, gaan  de natuurlijke suikers erin karamelliseren en wordt hij extra zoet. Héél lekker in combinatie met aangelengde appel- of perenstroop en je favoriete lokale kaas.”

Bereiding

  1. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan op laag vuur en bak er de peren 15-20 minuten in. Draai de peren regelmatig om, zodat ze gelijkmatig goudbruin kleuren.

  2. Klop intussen met een garde de appel- en/of perenstroop met 1 el water in een kommetje. Snijd de kaas in vier stukken. Leg evt. wat rucola op de borden. Verdeel de peer en de kaas over de borden en besprenkel met de stroop. Garneer met het basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Per portie: 124 kcal | 11 g koolhydraten | 3 g eiwit | 7 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!