Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Wat zijn kappertjes: gemarineerde gerookte zalm

Gemarineerde gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Bart: “In gerookte vorm vind ik wilde zalm net iets lekkerder dan de gekweekte variant. De zachte bijna boterachtige structuur en de volle rijke smaak van sockeye zalm heeft niet veel nodig, maar het marineren met olie en citroen is een mooie toevoeging voor een heerlijke lunch of voorgerecht.”

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bart: “In gerookte vorm vind ik wilde zalm net iets lekkerder dan de gekweekte variant. De zachte bijna boterachtige structuur en de volle rijke smaak van sockeye zalm heeft niet veel nodig, maar het marineren met olie en citroen is een mooie toevoeging voor een heerlijke lunch of voorgerecht.”

Bereiding

  1. 1. Haal de gerookte zalm ca. 10 minuten voor het serveren uit de verpakking zodat de zalm goed op smaak komt.

  2. 2. Verdeel de plakken zalm over een schaal. Schenk de olijfolie en vervolgens het citroensap over de zalm. Laat de zalm ca. 5 minuten marineren.

  3. 3. Verdeel de kappertjes en de rucola over de zalm en breng op smaak met de peper.

Per portie: 273 kcal | 3 g koolhydraten | 17 g eiwit | 21 g vet

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!