Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gembershot maken

Gembershot maken

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). Boordevol vitamines, antioxidanten en het geeft een enorme kickstart van je dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal shots
1

Ingrediënten

Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). Boordevol vitamines, antioxidanten en het geeft een enorme kickstart van je dag!
Verhouding
De verhouding die je kunt aanhouden voor een shotje is circa vier centimeter gember en het sap van een citroen. Wil je meer shotjes maken? Dan heb je dus meer van de ingrediënten nodig.

Bereiding

  1. Boen de gember schoon en snijd het in kleine stukjes. Stop deze vervolgens samen met het citroensap in een blender.

  2. Meng het geheel totdat de gember pulp is geworden. Haal het vervolgens door een zeef. Wat je overhoudt is een gembershotje.

Per portie: 23 kcal | 6 g koolhydraten
Gembershots bewaren
Je kunt gelijk een shot drinken of het in een schone fles in de koelkast bewaren. Gekoeld blijft het concentraat tot wel drie dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!