
Gepocheerde kabeljauw met kokosbouillon en udonnoedels
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Kabeljauw is zo'n vis die je eigenlijk in bijna elk recept kunt gebruiken. Probeer hem in deze Aziatische maaltijd en ontdek het zelf.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit een diepe wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosolie toe als de pan heet is en laat zachtjes smelten.
Bak de sjalot 3-4 minuten erin, tot hij zachter begint te worden. Voeg de knoflook, de koriandersteeltjes, de chilipeper, de gember, de sereh en de kurkuma toe en bak al roerend 5-6 minuten.
Voeg het korianderzaad en de limoenblaadjes toe en bak nog 2-3 minuten. Schenk de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
Voeg de palmsuiker, de vissaus en het limoensap toe. Doe de groentemix in de pan en laat 3-4 minuten koken.
Bestrooi de kabeljauwfilet licht met zout en leg in de pan. Leg het deksel op de pan en laat 3-4 minuten koken, tot de vis net gaar is, maar de groenten nog wat bite hebben.
Verdeel de noedels over kommen en schenk de hete bouillon eroverheen. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes om erover uit te knijpen.











