
Lees verder na de advertentie
Wat zijn noedels?
Je bent er vast wel bekend mee, de lange slierten die inmiddels in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van tarwe, rijst of boekweit, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in andere vormen, zoals bijvoorbeeld sobanoedels, dunnere noedels gemaakt met boekweitmeel, of udonnoedels, dikkere Japanse noedels gemaakt met tarwebloem. Maar ook een supergezonde variant, gemaakt van courgette. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Daarom hebben wij dan ook talloze heerlijke noedel recepten in ons archief.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Noedel recepten
Noedels worden vaak gekookt en gebruikt in verschillende gerechten, zoals soepen, roerbakgerechten en salades. Ze komen dan ook voor in heel veel verschillende keukens, maar hun oorsprong bevindt zich in de Aziatische keuken. Omdat deze vrolijke slierten zo veelzijdig zijn, delen wij graag onze favoriete recepten met je.
Zin om zelf aan de slag te gaan met onze lekkere noedel recepten? Kijk hieronder voor de klassiekers en heerlijke variaties! Welke ga jij op tafel zetten?

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi
Dit recept voor noedels met knapperig varkensgehakt behoort tot onze absolute favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker.

Noedelsoep met steranijs en steak
Dat is weer even een keer wat anders: noedels met steranijs. Maar echt een onwijs lekkere toevoeging in dit gerecht. Het komt subtiel naar voren, maar overheerst niet. Hier maak je gegarandeerd een chique noedelsoep mee!

Noedels met aubergine en tofu
Een recept met noedels, aubergine en tofu is wat ons betreft een van de beste combinaties mogelijk. Tip: zorg dat je echt de tijd neemt om de tofu lang te bakken, zodat hij super krokant wordt.

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake
Deze noedels maak je met zeewier. Tip: een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.

Smaakvolle Japanse ramen noedels
Zin in comfortfood na een lange dag? Dit recept voor Japanse ramen noedels zijn precies wat je zoekt: snel klaar en ook nog eens super smaakvol.

Udonnoedels met gember en kip
Dit snelle recept voor udonnoedels met gember en kip staat al binnen een half uur op tafel.

Pittige noedelsalade met garnalen
Deze spicy glasnoedelsalade is supersnel gemaakt en zit boordevol vitamines. Weer even wat anders dan een normale salade!

Noedels met boerenkool, mosterd en seitan
Op zoek naar een noedel recept van eigen bodem? Probeer deze variant met boerenkool en mosterd. De seitan kun je gebruiken als vegetarische optie voor gehakt. Heerlijke combinatie!

Roerbaknoedels met broccoli
Echt onwijs makkelijk te maken en toch heel veel smaak. Deze roerbakvariant staat binnen no time op tafel. Tip: probeer je broccoli ook eens op een andere manier te bereiden voor wat variatie in dit gerecht!

Sobanoedelsalade met misoboontjes en mango
Dat is nog eens wat je noemt een bowl! Deze noedelsalade zit boordevol vitamines en is heel erg vullend door de verschillende ingrediënten. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je eigen vullingen.

Teriyakizalm met courgettenoedels
Op zoek naar supergezonde variant op de Aziatische noedel recepten? Dan is dit het recept voor jou! Deze noedels zijn namelijk gemaakt van courgette. In combinatie met de zalm en Japanse teriyaki, beleef je met dit gerecht een enorme smaaksensatie.

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi
Wat is er nu lekkerder dan een goed krokantje in je gerecht? Dit noedel recept maak je hemels door de tofu lekker lang te bakken in de pan. De zachte paksoi is een goede tegenhanger en maakt dit gerecht helemaal compleet.

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi
Dit recept voor noedels met knapperig varkensgehakt behoort tot onze absolute favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker.
Ingrediënten
Bereiding
Verhit de wokolie in een wok en bak er het varkensgehakt in 10-15 minuten goudbruin en knapperig in.
Was intussen de paksoi en verdeel hem in bladeren. Blancheer de paksoi in een pan met ruim kokend water 4-6 minuten tot de stengels zacht zijn. Giet af. Kook in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de paksoi ca. 3 minuten in tot de randjes goudbruin kleuren. Voeg de chilivlokken, de Szechuanpeper en de helft van de knoflook toe en bak ca. 30 seconden verder tot het begint te geuren. Haal de pan van het vuur en zet een deksel erop om warm te houden.
Voeg de lente-ui, de overige knoflook en de gember toe aan het varkensgehakt en bak ca. 1 minuut. Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn toe en kook ca. 1 minuut mee.
Meng de noedels door het varkensgehakt. Serveer de noedels over borden of kommen en serveer de paksoi eroverheen.
Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn
Onze tips

Foodies boekenclub: “Noedels” van Emma de Thouars

Zo gebruik je verschillende soorten noedels

Vers van de pers: Chilli Chan’s handgemaakte noedels en meer!

Dit zijn dé lekkerste recepten met tofu

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.