Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties

Glas, rijst, mihoen, mie, soba, en udon: allemaal soorten die we gebruiken voor een heerlijk gevulde kom met noedels. Of je nu kiest voor een Aziatische bowl, een lekkere kom ramen of ze verwerkt in je loempia’s, wij hebben de lekkerste recepten met noedels voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie

Wat zijn noedels?

Je bent er vast wel bekend mee, de lange slierten die inmiddels in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van tarwe, rijst of boekweit, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in andere vormen, zoals bijvoorbeeld sobanoedels, dunnere noedels gemaakt met boekweitmeel, of udonnoedels, dikkere Japanse noedels gemaakt met tarwebloem. Maar ook een supergezonde variant, gemaakt van courgette. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Daarom hebben wij dan ook talloze heerlijke noedel recepten in ons archief.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Noedel recepten

Noedels worden vaak gekookt en gebruikt in verschillende gerechten, zoals soepen, roerbakgerechten en salades. Ze komen dan ook voor in heel veel verschillende keukens, maar hun oorsprong bevindt zich in de Aziatische keuken. Omdat deze vrolijke slierten zo veelzijdig zijn, delen wij graag onze favoriete recepten met je.

Zin om zelf aan de slag te gaan met onze lekkere noedel recepten? Kijk hieronder voor de klassiekers en heerlijke variaties! Welke ga jij op tafel zetten?

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Dit recept voor noedels met knapperig varkensgehakt behoort tot onze absolute favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker.

Naar het recept
Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

Dat is weer even een keer wat anders: noedels met steranijs. Maar echt een onwijs lekkere toevoeging in dit gerecht. Het komt subtiel naar voren, maar overheerst niet. Hier maak je gegarandeerd een chique noedelsoep mee!

Naar het recept
Noedels met aubergine en tofu

Noedels met aubergine en tofu

Een recept met noedels, aubergine en tofu is wat ons betreft een van de beste combinaties mogelijk. Tip: zorg dat je echt de tijd neemt om de tofu lang te bakken, zodat hij super krokant wordt.

Naar het recept
Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Deze noedels maak je met zeewier. Tip: een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.

Naar het recept
Japanse ramen noedels

Smaakvolle Japanse ramen noedels

Zin in comfortfood na een lange dag? Dit recept voor Japanse ramen noedels zijn precies wat je zoekt: snel klaar en ook nog eens super smaakvol.

Naar het recept
Udonnoedels met gember en kip

Udonnoedels met gember en kip

Dit snelle recept voor udonnoedels met gember en kip staat al binnen een half uur op tafel.

Naar het recept
Pittige noedelsalade met garnalen

Pittige noedelsalade met garnalen

Deze spicy glasnoedelsalade is supersnel gemaakt en zit boordevol vitamines. Weer even wat anders dan een normale salade!

Naar het recept
Noedels met boerenkool, mosterd en seitan

Noedels met boerenkool, mosterd en seitan

Op zoek naar een noedel recept van eigen bodem? Probeer deze variant met boerenkool en mosterd. De seitan kun je gebruiken als vegetarische optie voor gehakt. Heerlijke combinatie!

Naar het recept
Roerbaknoedels met broccoli

Roerbaknoedels met broccoli

Echt onwijs makkelijk te maken en toch heel veel smaak. Deze roerbakvariant staat binnen no time op tafel. Tip: probeer je broccoli ook eens op een andere manier te bereiden voor wat variatie in dit gerecht!

Naar het recept
Sobanoedelsalade met misoboontjes en mango

Sobanoedelsalade met misoboontjes en mango

Dat is nog eens wat je noemt een bowl! Deze noedelsalade zit boordevol vitamines en is heel erg vullend door de verschillende ingrediënten. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je eigen vullingen.

Naar het recept
teriyakizalm

Teriyakizalm met courgettenoedels

Op zoek naar supergezonde variant op de Aziatische noedel recepten? Dan is dit het recept voor jou! Deze noedels zijn namelijk gemaakt van courgette. In combinatie met de zalm en Japanse teriyaki, beleef je met dit gerecht een enorme smaaksensatie.

Naar het recept
Recepten met citroengras: noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Wat is er nu lekkerder dan een goed krokantje in je gerecht? Dit noedel recept maak je hemels door de tofu lekker lang te bakken in de pan. De zachte paksoi is een goede tegenhanger en maakt dit gerecht helemaal compleet.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Dit recept voor noedels met knapperig varkensgehakt behoort tot onze absolute favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el wokolie
150 g varkensgehakt
1 krop paksoi
2 nestjes fijne eiernoedels
2 tl sesamolie
1 tl gedroogde chilivlokken
4 Szechuanpeperkorrels
3 teentjes knoflook -fijngehakt
4 lente-uitjes – in dunne ringen
2 cm verse gember – fijngehakt
2 el sojasaus
2 el mirin
1 el rijstazijn

Bereiding

  1. Verhit de wokolie in een wok en bak er het varkensgehakt in 10-15 minuten goudbruin en knapperig in.

  2. Was intussen de paksoi en verdeel hem in bladeren. Blancheer de paksoi in een pan met ruim kokend water 4-6 minuten tot de stengels zacht zijn. Giet af. Kook in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de paksoi ca. 3 minuten in tot de randjes goudbruin kleuren. Voeg de chilivlokken, de Szechuanpeper en de helft van de knoflook toe en bak ca. 30 seconden verder tot het begint te geuren. Haal de pan van het vuur en zet een deksel erop om warm te houden.

  4. Voeg de lente-ui, de overige knoflook en de gember toe aan het varkensgehakt en bak ca. 1 minuut. Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn toe en kook ca. 1 minuut mee.

  5. Meng de noedels door het varkensgehakt. Serveer de noedels over borden of kommen en serveer de paksoi eroverheen.

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!