Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Willem: “Een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.”

Bereiding

  1. 1. Week de kombu 3 minuten in koud water. Laat uitlekken en hak het zeewier grof.

  2. 2. Kook de kelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een wokpan en bak er op hoog vuur de shiitakes 4-5 minuten in. Voeg de wakame toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met de sesamolie, de sojasaus. Giet de noedels af en meng ze erdoorheen.

  3. 3. Verdeel de noedels over kommen en strooi er de lente-ui en de furikake overheen.

Per portie: 229 kcal | 5 g koolhydraten | 7 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)