Bereiding

  1. Blancheer voor de misoboontjes de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Roer intussen de miso los met de sushiazijn en een scheutje warm water. Meng er wat gemalen peper doorheen. Schep de boontjes uit de pan en laat ze kort uitlekken in een vergiet. Meng de nog warme boontjes met het misomengsel en zet afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
  2. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat de noedels uitlekken.
  3. Schud in een potje het limoensap, de sesamolie en het sesamzaad tot een dressing. Verdeel de noedels, de mango en de verse kruiden over borden en schenk er de dressing overheen. Verdeel de misoboontjes over de noedels en maak af met de rode peper.

Per portie: ca. 522 kcal
21 g eiwit | 12 g vet | 81 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen